Η ιστοσελίδα σου είναι ένα σύνολο πραγμάτων και λειτουργιών που με τον χρόνο αλληλεπιδρούν με εναλλασσόμενες εκδόσεις τεχνολογιών. Λογικά λοιπόν μια σελίδα χωρίς τεχνική υποστήριξη θα εμφανίσει προβλήματα στο μέλλον. Ο σχεδιαστής ή προγραμματιστής θα πρέπει να είναι κοντά στην διαδικτυακή εφαρμογή είτε αυτή είναι μια απλή δυναμική σελίδα ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ώστε να μπορέσει να προσφέρει αυτά που απαιτούνται την κατάλληλη στιγμή.
Όταν η σελίδα σου έχει υψηλή επισκεψιμότητα οφείλεται από πολλούς παράγοντες. Η αρχή γίνεται όταν η σελίδα σου έχει ελκυστικό και λειτουργικό σχεδιασμό που είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης και επεξεργασίας ιστοσελίδων υψηλής ποιότητας και συνεπάγεται με ενσωμάτωση νέων τεχνοτροπιών και τεχνικών στοιχείων.
Το υλικό ή αλλιώς προϊόν μιας ιστοσελίδας, είναι ένας παράγοντας που στο μέλλον επηρεάζει τον ρόλο της ανάμεσα στον εμπορικό ανταγωνισμό των διαδικτυακών πολυμέσων. Η ποιότητα, είτε συνεπάγεται με ένα καλά δομημένο άρθρο το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο τον συντάκτη, είτε ένα προϊόν με άριστη ποιότητα και χαμηλή τιμή, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επηρεάσει τον τρόπο που η σελίδα σου εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης αλλά και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του χρήστη προς την επιχείρηση σας, κάτι που ειδικά στο απρόσωπο περιβάλλον του διαδικτύου πολύ δύσκολα πραγματοποιείται.
Ακούω συχνά από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο πως θα μπορούσαν με λίγα χρήματα να καταφέρουν να αποκτήσουν επισκεψιμότητα αγνοώντας πλήρως τις παραπάνω απλές συμβουλές. Το marketing μπορεί να βοηθήσει, άσχετα αν είναι με πληρωμή ή αν βασίζεται σε απλές τεχνικές προώθησης στα social media, αλλά δεν θα φτάσει ποτέ στο επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει ποιότητα στην ιστοσελίδα και στο προϊόν μας.
Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις θα πρέπει να απευθυνθείς σε ένα άνθρωπο – επιχείρηση που θα σε καθοδηγήσει και θα σου εξηγήσει ακριβώς πως θα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο διαδίκτυο. Ο τρόπος που θα προσεγγίσεις το όλο εγχείρημα θα είναι καθοριστικός για την μετέπειτα εξέλιξη της διαδικτυακής σου ταυτότητας.
Συντάκτης: Μεντάκης Ιωάννης
Αφήστε μια απάντηση